Gehaakt kussen in lussensteek

https://maryshaken.blogspot.nl/

Bij 5 Little Monsters vond ik een patroon voor dit gehaakte kussen. Het is hetzelfde principe als het patroon van het haakpakketje van de Xenos.


Bij onderstaand patroon wordt tussen de lossen-bogen 4 vasten gehaakt (i.p.v stokjes bij het Xenos kussente). Je kunt natuurlijk ook kiezen voor meer vasten tussen de bogen, afhankelijk van waar je het patroon voor gebruikt. Voor een deken kun je bijv. 20 of 25 vasten (of stokjes) haken tussen de bogen.



Patroon van het kussentje

Rij 1: (verkeerde kant) sla 1 losse over, vaste in elke losse tot het einde

Rij 2: (goede kant) 1 losse, keer het werk, vasten op de volgende 4* steken, 12 lossen, vasten op de volgende 4* steken, [12 lossen, vasten op de volgende 4* steken] tot het einde van de rij

Rij 3: 1 losse, keer het werk, vaste in elke vaste van de rij eronder (maak alle lossen-bogen aan de goede kant

Rij 4: 1 losse, keer het werk, vaste in elke steek

Rij 5: 1 losse, keer het werk, vaste in elke steek

Herhaal de rijen 2 t/m 5

Voordat je de laatste rij kunt haken, neem je de eerste lossen-boog op met een grotere haaknaald; pak daarna de daarboven liggende lossen-boog en haal deze door de eerste. Neem daarna de volgende boog en haal die door de boog op je haaknaald. Ga zo verder totdat alle bogen om de vorige is gehaald, rij voor rij:


Rij 50: 1 losse, keer het werk, vaste op de volgende 4 steken, vaste in de bovenkant van de lossenboog (om vast te zetten), vaste in de volgende 3 steken, [vaste in de bovenkant van de lossenboog (om vast te zetten), vaste in de volgende 3 steken], herhaal tot het einde

Rij 51: 1 losse, keer het werk, vaste in elke steek

Afhechten.

Haak een achterkantje voor het kussen, op naai het op stof.
HAAKNAALD