Dicht vierkantje haken

https://maryshaken.blogspot.nl/

Een simpel vierkantje dat - aan elkaar genaaid - een leuk effect geeft door de openingen van de hoeken die een diagonaal vormen:


Patroon:
Begin met 5 lossen en sluit met een halvevaste tot een ring of maak een magische ring.

1e ronde : 3 lossen (telt als 1e stokje). [3 stokjes (2 lossen, 4 stokjes)] 3 x in de ring. 2 lossen en sluit met een halve vaste bovenin de 3-lossen-ketting.

2e ronde: 3 lossen (telt als 1e stokje). 1 stokje op elk van de volgende 3 stokjes. (2 stokjes - 2 lossen - 2 stokjes) in de volgende 2-lossen-ruimte. *1 stokje op elk van de volgende 4 stokjes. (2stokjes - 2 lossen - 2 stokjes) in de volgende 2-lossen-ruimte. Herhaal 2x vanaf * en sluit met een halve vaste bovenin de 3-lossen-ketting.

3e tot 8e ronde: 3 lossen (telt als 1e stokje). *1 stokje op elk stokje tot de volgende 2-lossen-ruimte. (2 stokjes - 2 lossen - 2 stokjes) in de volgende 2-lossen-ruimte. Herhaal 3x vanaf *. 1 stokje op elk stokje tot het einde van de ronde en sluit met een halve vaste bovenin de 3-lossen-ketting.
9e ronde: 1 losse. 1 vaste op elk stokje, met 3 vasten in 2-lossen-ruimte van de hoek. Sluit met een halvevaste in de 1e vaste. Afhechten.


Het is handig om in de laatste ronde de vierkantjes aan elkaar te haken.
Dat is sneller en mooier dan met naald en draad aan elkaar te naaien:





HAAKNAALD