Gehaakt kussen met Dubbel Reliëf Stokjes

https://maryshaken.blogspot.nl/

Een leuk patroon voor bijvoorbeeld een kussen:


DR = Dubbel Reliëf Stokje is een dubbel stokje om volgende onderliggende steek

Haak een ketting van 44 plus 7 lossen (of zoveel als je nodig hebt).

Rij 1 (goede kant): 1 stokje iedere losse, beginnend in de 4e losse vanaf de haaknaald en in alles lossen tot het einde (de 3 lossen aan het begin tellen als een stokje (= 49 stokjes).

Rij 2: 1 losse en dan 1 vaste in dezelfde steek als die ene losse. 1 vaste op elk stokje tot het einde (= 49 vasten).

Rij 3: Begin met een nieuwe kleur met een halve-vaste in de eerste vaste. 3 lossen (telt als eerste stokje). Stokje op de volgende steek. DRS. * Stokje op de volgende 3 vasten. DRS.*
Herhaal van * tot * totdat er nog 2 vasten van de vorige toer over zijn. Haak op ieder van deze vasten een stokje (= 49 stokjes).

Rij 4: 1 losse en dan 1 vaste in dezelfde steek als die ene losse. 1 vaste op elk stokje tot het einde (= 49 vasten).

Rij 5: Begin met een nieuwe kleur met een halve-vaste in de eerste vaste. 3 lossen (telt als eerste stokje). * 3 stokjes op de volgende 3 steken. DRS.*
Herhaal van * tot * totdat er nog 4 vasten van de vorige toer over zijn. Een stokje haken op ieder van deze 4 vasten (= 49 stokjes).
Rij 6: 1 losse en dan 1 vaste in dezelfde steek als die ene losse. 1 vaste op elk stokje tot het einde (= 49 vasten).

Herhaal de rijen 3 t/m 6 totdat er 18 strepen zijn.

Op onderstaand schema is te zien hoe je een Reliëf Stokje om volgende onderliggende steek maakt (een dubbelstokje maak je met 2 omslagen i.p.v. 1 omslag):

Op onderstaand filmpje is duidelijk te zien hoe je een Dubbel Reliëf Stokje om volgende onderliggende steek (Front Post Triple Crochet) maakt:


HAAKNAALD