Ella's Rhythm Shawl

https://maryshaken.blogspot.nl/

Bij Ravelry vond ik een patroon van Underground Crafter voor een gehaakte omslagdoek: Ella's Rhythm Shawl (deze omslagdoek lijkt verdacht veel op de Downton Abbey Douairière Sjaal, alleen de rand is anders).


Het patroon:

Begin met 4 lossen.

Rij 1: Keer het werk, sla 3 lossen over (telt als een stokje), (2 stokjes, 1 losse, 3 stokjes) in de volgende losse.

Rij 2: Keer het werk, 5 lossen (telt steeds als 1 stokje plus 2 lossen), sla volgende 2 steken over, (3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes) in de 1-losse-ruimte.

Rij 3: Keer het werk, 1 losse, sla de eerste steek over, halve-vaste in de volgende 2 steken en in de 1-losse-ruimte, 3 lossen (telt steeds als 1 stokje), (2 stokjes, 1 losse, 3 stokjes) in dezelfde 1-losse-ruimte, 2 lossen, sla 2 steken over, stokje op volgend stokje, 2 lossen, 1 stokje in de derde losse van de 3-lossen-ketting.

Rij 4: Keer het werk, 5 lossen, (stokje op volgend stokje, 2 lossen) tot aan de 1-losse-ruimte, (3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes) in die 1-losse-ruimte.

Rij 5: Keer het werk, 1 losse, sla de eerste steek over, halve-vaste op de volgende 2 steken en in de 1-losse-ruimte, 3 lossen, (2 stokjes, 1 losse, 3 stokjes) in dezelfde 1-losse-ruimte, 3 lossen, sla 2 steken over, 1 stokje, (2 lossen, stokje op volgend stokje) tot aan de 3 lossen. Dan 2 lossen, 1 stokje in de derde losse van die 3-lossen-ketting.

Herhaal de rijen 4 en 5 totdat de lange kant ongeveer 130 cm lang is.
Herhaal nu rij 4. Niet afhechten!

Rand
Keer het werk, 1 losse, 1 vaste in de eerste steek, 1 vaste in de volgende 2 steken, halve vaste in de 1-losse-ruimte, 1 vaste in de volgende 2 steken, *2 vasten in de volgende 2-lossen-ruimte, vaste op volgend stokje; herhaal vanaf * tot aan de hoek, 5 lossen, (3 vasten, 3 lossen, 3 vasten) in 5-lossen-ruimte.
Keer het werk en haak nu over de volgende zijkant: **1 vaste in de zijkant van de 2-lossen-ruimte, 2 vasten in de zijkant van het stokje; herhaal vanaf ** tot aan de eerste rij, 2 vasten in zijkant van het ‘schelpje’, halve vaste in de 1-losse-ruimte. Afkanten

Een duidelijke uitleg:



HAAKNAALD