Haaknaalden etui

https://maryshaken.blogspot.nl/

Op mijn 'to do' lijst staat het maken van een etui voor mijn Clover haaknaalden:


Deze lijkt mij mooi, maar daar moet ik nog eens goed voor gaan zitten:





De basis voor een simpele etui; deze werkwijze laat wel ruimte voor eigen ideeën:



1e rij: opzetten 30 lossen en in de 2e losse van haak 1 halve-vaste. Haak verder halve-vasten in iedere losse (= 29 halve-vasten).

2e rij: 3 lossen (telt als eerste stokje) en haak stokjes op de volgende 8 halve-vasten van de vorige rij (=9 stokjes). Haak nu verder 20 stokjes tot het einde van de rij, maar dan in de achterste lus van de halve-vasten van de vorige rij .
Na het beëindigen van de laatste steek, waarbij de lus op de haaknaald aan de linkerkant is, draai je het werk een kwartslag naar rechts en haak je direct (dus zonder losse) een stokje in de 1e losse van de opzet (hierdoor ontstaat er een 'holte' waar straks de haaknaald in moet passen). Haak zo verder een stokje in elke lus van de opzet-losse.

3e rij: 1 losse, vouw het werk dubbel in de lengte (gaat een beetje vanzelf, want er loopt een 'naad' die zich makkelijk laat vouwen) en haak nu de stokjes van beide rijen samen met een vaste (steek de haaknaald in de lus van de voorste rij én die van de achterste rij).
Keer het werk en haak vasten over de eerste 20 vasten. Haak dan de rij verder af met 9 stokjes.

Nu heb je één 'haaknaalden-ruimte' gehaakt waar een haaknaald in past. Voor meer 'haaknaalden-ruimtes' herhaal je rij 2 en 3 totdat je er genoeg hebt.










Sites om ideeën op te doen:

HAKEN:





NAAIEN:


HAAKNAALD