Markt Tas

https://maryshaken.blogspot.nl/

Een tas ter vervanging van de plastic tassen:



Markt Tas
haaknaald 3,5 mm 100 gram (2 bollen)

Patroon
Ronde 1: Beginnend bij de bodem, 8 lossen, sluiten tot een ring met een halve vaste in de eerste losse, 4 lossen, (1 stokje en 1 losse in de ring) 14 maal, sluit met een halve vaste in de 3e losse van de 4-lossen-ketting (15 stokjes met 15 lossen-ruimtes).
Ronde 2: Halve vaste in de eerste losse-ruimte, 1 losse, vaste in dezelfde ruimte, 3 lossen, (vaste in de volgende losse-ruimte, 3 lossen) tot het einde van de toer, sluit met een halve vaste in de eerste vaste( 15 lossen-ruimtes).
Ronde 3: Halve vaste in de eerste losse-ruimte, 3 lossen, 1 stokje in dezelfde ruimte, 1 losse, (2 stokjes in de volgende losse-ruimte, 1 losse) tot het einde van de toer, sluit met een halve vaste bovenin de 3-lossen-ketting (30 stokjes, 15 lossen-ruimtes).
Ronde 4: Halve vaste in de volgende steek, halve vaste in de volgende lossen-ruimte, 1 losse, vaste in dezelfde ruimte, 3 lossen, (vaste in de volgende losse-ruimte, 3 lossen) tot het einde van de toer, sluit met een halve vaste in de eerste vaste (15 lossen-ruimtes).
Ronde 5: Halve vaste in de eerste losse-ruimte, 3 lossen, (stokje, 1 losse, 2 stokjes) in dezelfde ruimte, 1 losse, *(2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes) in de volgende lossen-ruimte, 1 losse; herhaal vanaf * tot het einde van de toer, sluit met een halve vaste bovenin de 3-lossen-ketting (30 lossen-ruimtes). Ronde 6: Herhaal ronde 4.
Ronde 7-11: Halve vaste in de eerste losse-ruimte, *vaste in de losse-ruimte, 7 lossen* herhaal tot het einde van de toer. Vaste in de eerste 7 lossen-ruimte om de ronde te sluiten.
Ronde 12-20: Halve vaste in de eerste losse-ruimte, *vaste in de losse-ruimte, 5 lossen* herhaal tot het einde van de toer. Vaste in de eerste 5 lossen-ruimte om de ronde te sluiten.

Indien je de lengte tot nu toe goed vindt, dan kun je hier stoppen en verder gaan met de rand en de handvaten.

Rand
Ronde 21: 1 losse, vaste in dezelfde steek als de 1e losse. Haak 5 vasten in iedere lossen-ruimte. Sla iedere vaste over. Sluit de ronde af met een halve vaste in de eerste vaste.
Ronde 22: 1 losse, vaste in dezelfde steek als de 1e losse. Vasten tot het einde van de toer. Sluit de ronde af met een halve vaste in de eerste vaste.
Ronde 23: 1 losse, haak steeds 2 vasten tezamen tot het einde van de toer. Sluit de ronde af met een halve vaste in de eerste vaste
Ronde 24-26: 1 losse, vaste in dezelfde steek als de 1e losse. Vasten tot het einde van de toer. Sluit de ronde af met een halve vaste in de eerste vaste.

Handvaten
Ronde 1: 2 lossen, half stokje in de volgende 8 steken. (9 halve stokjes)
Ronde 2-48: 2 lossen, keer. Halve stokjes tot het einde van de toer. (9 halve stokjes)

Je kunt hier stoppen tenzij je het handvat langer wilt hebben.
Naai het handvat vast aan de andere kant.
Werk alle draadjes weg.
HAAKNAALD