Rimpel Sjaal

https://maryshaken.blogspot.nl/

Een leuke rimpelsjaal die niet moeilijk is te haken:




  • Deze sjaal wordt in de lengte gehaakt.
  • Als je de 'krullen' symmetrisch wilt hebben, dan moet je de sjaal in tweeën haken: voor elke helft begin je met 90 lossen en dan haak je de rijen 1 t/m 4. Naai dan de beide helften aan elkaar en zodanig dat de rondingen de andere kant op krullen dan de naai-rand.
  • Dit patroon hoeft niet erg nauwkeurig te zijn ... één steekje meer of minder maakt niet uit.


Begin met 177 lossen.

Rij 1: Haak 2 stokjes in de 3e losse vanaf de haaknaald (deze eerste 3 lossen tellen niet als een steek) en in elke steek over de gehele rij - je hebt nu 350 steken.

Rij 2: 3 lossen (telt nu wel als eerste stokje, keer het werk, 1 stokje op het eerste stokje, 2 stokjes in elke steek over de gehele rij.

Rij 3: 3 lossen (telt nu wel als eerste stokje, keer het werk, 1 stokje op het eerste stokje, *stokje in volgend stokje, 2 stokjes in volgend stokje; herhaal vanaf * tot aan de keer-lossen, stokje bovenin de keer-lossen.

Rij 4: 2 lossen (telt niet als een steek), keer, half-stokje in de eerste 2 stokjes, *2 halve-stokjes in het volgend stokje, half-stokje in de volgende 2 stokjes; herhaal vanaf * tot aan de keer-lossen, 2 half-stokje bovenin de keer-lossen.

Kant af.
HAAKNAALD