Zeskantje voor deken of omslagdoek

https://maryshaken.blogspot.nl/

Een leuk zeskantje  voor een omslagdoek of een dekentje:


Begin met 5 lossen en bevestig met een halvevaste in de eerste losse om een ring te maken.

Ronde 1: 5 lossen (telt als een driedubbelstokje en 1 losse), haak nu een driedubbelstokje, 1 losse 11 maal in het midden van de ring en sluit af met een halvevaste in de 4e losse van de begin 5-lossen. Afhechten.

Ronde 2: Bevestig in een willekeurige 1-lossen-ruimte en haak 3 lossen (telt als 1 stokje) en 2 stokjes in dezelfde ruimte. (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in de volgende 1-losse-ruimte, *3 stokjes in de volgende 1-losse-ruimte, (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in de volgende 1-losse-ruimte; herhaal vanaf * 4 maal, bevestig met een halvevaste bovenin de begin-3-lossen.
Afkanten.

Het eerste zeskantje is nu klaar. Haak het volgende zeskantje zoals in rond 1 en bevestig deze in ronde 2 als volgt:

Ronde 2: Hecht aan in een willekeurige 1-losse-ruimte, 3 lossen (telt as 1 stokje), 2 stokjes in dezelfde ruimte, (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in de volgende 1-losse-ruimte, *3 stokjes in de volgende 1-losse-ruimte, 2 stokjes in de volgende 1-losse-ruimte, 1 losse.
Haal de haaknaald uit het werk en steek deze in een 2-lossen-ruimte van het zeskantje waaraan je wilt bevestigen, pak de draad weer en haal een lus, 1 losse, 2 stokjes in dezelfde ruimte; herhaal vanaf * nog 1 maal, (3 stokjes in de volgende 1-losse-ruimte, [2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes] in de volgende 1-losse-ruimte) 3 maal, bevestig met een halvevaste bovenin de begin-3-lossen.

HAAKNAALD