Deken met opengewerkte steek

https://maryshaken.blogspot.nl/

Bij Mama's Stitchery Projects vond ik deze leuke luchtige steek voor een deken:


Speciale steek:
Schelp – in de lossen-ruimte: 2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes

In plaats van te beginnen met een ketting van lossen, wordt de deken begonnen met rondjes van 3 lossen en een dubbelstokje (waarin m.i.v. rij 2 de deken wordt gehaakt).

Afhankelijk van de dikte van het garen, gelden voor de volgende afmetingen:
81 cm = 34 rondjes
96,5 cm = 40 rondjes
112 cm = 46 rondjes
125 cm = 52 rondjes
140 cm = 58 rondjes

Rij 1: Opzetten 3 lossen, dubbelstokje in de eerste losse, (3 lossen, dubbelstokje in de laatste losse,). Ga zo verder totdat je het benodigde aantal rondjes hebt. De opzet rondjes moeten een veelvoud van 3 plus 1 zijn. Niet keren!

Rij 2: 4 lossen. Het werk niet keren (de dubbelstokjes zijn dan boven en de ketting onder), haak 2 dubbelstokjes in het eerste ‘rondje’ (over het zojuist gehaakte dubbelstokje). Haak verder in de volgende ruimte, [stokje in de volgende ruimte, 1 losse] tweemaal ** Schelp in de volgende ruimte. (stokje in de volgende ruimte, 1 losse) twee maal. Herhaal vanaf ** tot het laatste ‘rondje’. [2 dubbelstokjes, 1 losse, 1 stokje] in de laatste ruimte.

Rij 3: 4 lossen en keer het werk. 2 dubbelstokjes in de 1-losse-ruimte, [stokje in de volgende 1-losse-ruimte, 1 losse] tweemaal ** Schelp in de volgende 1-losse-ruimte (wat de 1-losse-ruimte is van een Schelp), [stokje in de volgende 1-losse-ruimte, 1 losse] tweemaal. Herhaal vanaf ** tot de laatste 4-lossen-ruimte. [2 dubbelstokjes, 1 losse, 1 stokje] in de 4-lossen-ruimte.

Herhaal rij 3 tot de gewenste lengte.

Diamgram:
HAAKNAALD