English Garden Vierkant

https://maryshaken.blogspot.nl/

Een prachtig vierkant is de English Garden Vierkant, gevonden bij Pattern Paradise:

Gebruikte steken:
FP-steek: 2 omslagen, sla de volgende 2 steken over, dubbelstokjes om de volgende steek (FrontPost) vaste in de 2e overgeslagen steek, dubbelstokje om de 1e overgeslagen steek (FrontPost).
Opmerking: de steken achter de dubbelstokjes worden niet gebruikt.
Bobbel: dubbelstokje + vaste in dezelfde steek



Patroon van het vierkant:
Ronde 1: Met kleur 1, 4 lossen, sluit met een halvevaste in de eerste losse om een lus te maken, 6 lossen (telt als een stokje + 3 lossen), [3 stokjes, 3 lossen] 3 keer, 2 stokjes, in het midden van de lus. Bevestig met een halvevaste in de eerste steek van de ronde. in de 3e lossen van het begin van de 6 lossen. (12 stokjes + vier hoek 3-lossen-ruimtes)

Ronde 2: 1 losse * [vaste, halfstokje, stokje, dubbel stokje, 3 lossen, dubbel stokje, stokje, halfstokje, vaste] in hoek ruimte, sla volgende steek over, vaste in de volgende steek, sla volgende steek over, *. Herhaal van * tot * 3 keer. Bevestig met een halvevaste in de eerste steek van de ronde.
Afhechten. (36 steken + 4 hoek ruimtes)

Ronde 3: Met kleur 2 in een willekeurige hoek ruimte, 1 losse * [halfstokje, stokje, 2 lossen, stokje, halfstokje] in hoek ruimte, vaste in de volgende 2 steken, 1 losse sla 2 over, stokje in de volgende vaste, 1 losse sla 2 over, vaste in de volgende 2 steken] *. Herhaal van * tot * 3 keer. Bevestig met een halvevaste in de eerste steek van de ronde.
Afhechten. (36 steken + 4 hoek ruimtes)

Ronde 4: Met kleur 3 een willekeurig stokje in de rand (geen hoek) van het vierkant, 7 lossen (telt als een dubbelstokje + 3 lossen), dubbelstokje in dezelfde steek, *sla het volgende stokje over, [stokje, 2 lossen, stokje] in volgende vaste, sla 2 over, vaste in de hoek, sla 2 over, [stokje, 2 lossen, stokje] in de volgende steek, sla 1 over, [dubbelstokje, 3 lossen, dubbelstokje] in volgend stokje *. Herhaal van * tot * 2 keer; sla het volgende stokje over, [stokje, 2 lossen, stokje] in volgende vaste, sla 2 over, vaste in de hoek, sla 2 over, [stokje, 2 lossen, stokje] in de volgende steek, sla 1 over. Bevestig met een halvevaste in de 4e steek van de begin 7-lossen.
Opmerking: De hoeken worden nu het dubbelstokje, losse, dubbelstokje. (28 steken + 4 hoeken)

Ronde 5: Met halve vasten naar de hoek, [4 lossen (telt als dubbelstokje), 2 dubbelstokje, 3 lossen, 3 dubbelstokjes], in de hoek, * [stokje, 1 losse, stokje] in de volgende 2-lossen-ruimte, [halfstokje, 1 losse halfstokje] in volgende vaste, [stokje, 1 losse, stokje] in de volgende 2-lossen-ruimte, [3 dubbelstokjes, 3 lossen, 3 dubbelstokjes] in de hoek *. Herhaal van * tot * 2 keer; [stokje, 1 losse, stokje] in de volgende 2-lossen-ruimte, [halfstokje, 1 losse halfstokje] in volgende vaste, [stokje, 1 losse, stokje] in de volgende 2-lossen-ruimte. Bevestig met een halvevaste in de eerste steek van de ronde.
Afhechten. (48 steken + 12 1-losse-ruimte + 4 hoeken)

Ronde 6: Met kleur 2 in een willekeurige hoek ruimte, 1 losse * [2 vasten, 3 lossen, 2 vasten] in de hoek, vaste in elke steek en 1 losse naar de volgende hoek *. Herhaal van * tot * 3 keer. Bevestig met een halvevaste in de eerste steek van de ronde.
Afhechten. (76 vasten + 4 hoeken)

Ronde 7: Keer het werk naar/van verkeerde kant van het vierkant, Met kleur 4 in een willekeurige hoek ruimte, 1 losse * [vaste, Bobbel] in de hoek, [Bobbel in de volgende steek, sla 1 over] 10 keer *. Herhaal van * tot * 3 keer. Bevestig met een halvevaste in de eerste steek van de ronde. Ga met halvevasten naar het dubbelstokje in de hoek. (40 Bobbels + 4 hoek Bobbels)

Ronde 8: Keer het werk naar/van verkeerde kant van het vierkant, 1 losse *[vaste, 3 lossen, vaste in het hoek dubbelstokje], vaste in elke steek tot de volgende hoek *. Herhaal van * tot * 3 keer. Bevestig met een halvevaste in de eerste steek van de ronde. Afhechten. (96 vasten + 4 hoeken)

Ronde 9: Met kleur 2 in een willekeurige hoek, [3 lossen (telt als een stokje), stokje, 3 lossen, 2 stokjes] in de hoek, * stokje in elke steek tot de volgende hoek, [2 stokjes, 3 lossen, 2 stokjes] in de hoek *. Herhaal van * tot * 2 keer, stokje in elke steek tot het einde. Bevestig met een halvevaste in de eerste steek van de ronde. Afhechten. (112 stokjes + 4 hoeken)

Ronde 10: Keer het werk naar/van verkeerde kant van het vierkant, Met kleur 1 in een willekeurige hoek ruimte, 1 losse *[vaste, Bobbel] in de hoek, sla 1 over, [Bobbel in de volgende steek, sla 1 over] 14 keer *. Herhaal van * tot * 3 keer. Bevestig met een halvevaste in de eerste steek van de ronde.
Afhechten. (56 Bobbels + 4 hoek Bobbels)

Ronde 11: Keer het werk naar/van verkeerde kant van het vierkant, Met kleur 2 in een willekeurige hoek, [6 lossen (telt als een stokje + 3 lossen), stokje] in de hoek, * stokje in elke steek tot de volgende hoek, [stokje, 3 lossen, stokje] in de hoek *. Herhaal van * tot * 2 keer, stokje in elke steek tot het einde. Bevestig met een halvevaste in de 3e losse van de begin 6-lossen.
Afhechten. (128 stokjes + 4 hoeken)

Ronde 12: Met kleur 3 in een willekeurige hoek ruimte, 1 losse * [2 vasten, 3 lossen, 2 vasten] in de hoek, vaste in de volgende 2 steken [FP-steek, vaste in de volgende 2 steken] 6 keer *. Herhaal van * tot * 3 keer. Bevestig met een halvevaste in de eerste steek van de ronde.
Afhechten. (144 steken + 4 hoeken)

Ronde 13: Met kleur 2 in een willekeurige hoek, [2 lossen (telt als een halfstokje), halfstokje, 3 lossen, 2 halfstokjes] in de hoek, * halfstokje in elke steek tot de volgende hoek, [2 halfstokjes, 3 lossen, 2 halfstokjes] in de hoek *. Herhaal van * tot * 2 keer, halfstokje in elke steek tot het einde. Bevestig met een halvevaste in de eerste steek van de ronde.
Afhechten. (160 halfstokjes + 4 hoeken)

Ronde 14: Met kleur 4 in een willekeurige hoek, 1 losse [3 vasten in de hoek, vaste in elke steek tot de volgende hoek]. Herhaal tot het einde. Bevestig met een halvevaste in de eerste steek van de ronde.
Afhechten. (172 vasten)
HAAKNAALD